Life Coaching - Να πως τη νέα χρονιά οι στόχοι σου θα γίνουν πραγματικότητα

Life Coaching: Να πώς οι δεσμεύσεις σου για τη νέα χρονιά θα γίνουν πραγματικότητα

Βίκυ Πεταλίδου – 10 Δεκεμβρίου 2022

Κάθε τέλος του χρόνου βάζουμε στόχους για τη νέα χρονιά και κάνουμε όνειρα που θέλουμε να πετύχουμε συχνά όμως μένουμε σε αυτά.

Ίσως γιατί διστάζουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, ίσως γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα πετύχουμε, ίσως δεν είμαστε σίγουροι ότι το θέλουμε πραγματικά ή απλά γιατί θα ξεκινήσουμε… από Δευτέρα.

Έρχεται λοιπόν το Coaching να μας βγάλει από τη ζώνη άνεσής μας, να μας κάνει να κινητοποιηθούμε, να προχωρήσουμε από το σημείο που βρισκόμαστε και να φτάσουμε εκεί που λαχταράμε και ονειρευόμαστε.

—————————————————————–
Γράψου στο newsletter του Better Life Lab για να λαμβάνεις χρήσιμα άρθρα, προτάσεις ευεξίας, νέα βιβλία και προσφορές!
Θυμήσου να ακολουθήσεις το Better Life Lab σε Instagram, Facebook, Linkedin.

——————————————————————-

Τι είναι όμως το Coaching; Ας ξεκινήσουμε καλύτερα από το τί δεν είναι.

Το Coaching δεν είναι συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία. Δεν εξετάζει το παρελθόν αλλά το παρόν και το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον. Στοχεύει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη ενός ατόμου, στη στοχοθεσία και τη δράση.

Ο Coach δεν δίνει απαντήσεις αλλά αντίθετα μέσω ερωτήσεων που θέτει, ο πελάτης μετακινείται για να ανακαλύψει τις δικές του αλήθειες. Με άλλα λόγια ο Coach βοηθάει τον πελάτη του να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του και να εργαστεί σε τομείς που έχει επιλέξει ο ίδιος για να υλοποιήσει τους στόχους που έχουν οριστεί από τον ίδιο.

Σε κάθε ατομική συνεδρία coaching διάρκειας μιας ώρας ο coach παρέχει στον πελάτη του (coachee) ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, απόλυτη εχεμύθεια, ενθάρρυνση, ενεργητική ακρόαση και τον προκαλεί σε σκέψη και δράση.

Μέσω του coaching: 

  • αποδέχομαι και ενδυναμώνω τον εαυτό μου ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές μου
  • καθορίζω τις προτεραιότητές μου
  • συνειδητοποιώ τις δυνάμεις μου και τις αδυναμίες μου
  • δίνω στις αξίες μου τη θέση που τους αξίζει
  • ξεπερνώ υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις
  • αρθρώνω τις απαντήσεις που βρίσκονται ήδη μέσα μου αναλύοντας σε συστατικά τη σκέψη και τη δράση μου
  • αξιοποιώ τις γνώσεις μου ή κινητοποιούμαι να αποκτήσω νέες για να πετύχω τους στόχους που θέτω και δεσμεύομαι να πραγματοποιήσω

Το Coaching στηρίζεται στη “μαιευτική μέθοδο” του Σωκράτη, σε ένα μοντέλο δηλαδή σύντομων ερωταπαντήσεων με σκοπό τη βέλτιστη προσέγγιση της αλήθειας. Παρόλο που είναι μια σχετικά νέα έννοια για την Ελλάδα, στο εξωτερικό εφαρμόζεται πάνω από μια δεκαετία και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με μελέτες για το 2020, οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν με Life Coaches:

  • 80% βελτίωσαν την αυτοεκτίμησή τους
  • 72% βελτίωσαν την ικανότητα επικοινωνίας τους
  • 57% βελτίωσαν την ικανότητά τους να διαχειρίζονται το χρόνο τους

Το coaching πιστεύει στην ανεξαρτησία του ατόμου και όχι στη μακρόχρονη δέσμευση. Γι’αυτό και οι συνεδρίες coaching είναι συγκεκριμένες σε αριθμό και στοχεύουν στο άτομο, στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του και στην επίτευξη των στόχων του.

Το coaching απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια με προσιτή αξία ανά συνεδρία. Υπάρχει η επιλογή για μεμονωμένη συνεδρία ή η δυνατότητα επιλογής πακέτων 6 ή 12 συνεδριών με ακόμη πιο προσιτές τιμές.

Η Βίκυ Πεταλίδου είναι διαπιστευμένη Life, Health & Wellness Coach (APC) IAPC&M, Whole Person Health & Detoxification Specialist ΙΙΝ, Εκπ. Personal Trainer Nutrition Coach.

Δημιούργησα το Better Life Lab, ένα “εργαστήρι” Coaching, ενδυνάμωσης & σεμιναρίων που στοχεύει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει κάθε άτομο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να υλοποιήσει όσα ονειρεύεται.

Δεν ήμουν πάντα Life Coach. Για περισσότερα από 26 χρόνια εργάστηκα σε απαιτητικά εταιρικά περιβάλλοντα σε θέσεις Marketing & Digital marketing, E-Commerce  & Customer Service από όπου έχω αποκτήσει γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία. Γνώρισα τον κόσμο του coaching στις αρχές του 2021 όταν έψαχνα η ίδια λύσεις σε αδιέξοδα που αντιμετώπιζα και με ταλαιπωρούσαν καθημερινά όπως η αναβλητικότητα, η αυτοεκτίμηση, η διαχείριση του χρόνου και η αναζήτηση νέας επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Ως Life Coach απευθύνομαι σε ανθρώπους που θέλουν να ξετυλίξουν το κουβάρι των σκέψεών τους, να βρουν τί τους κάνει χαρούμενους, να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και τις δυνάμεις τους, να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν. 

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να «σηκωθείς από τον καναπέ σου»!

Κλείσε σήμερα μια ΔΩΡΕΑΝ online συνεδρία μαζί μου και κάνε την αρχή!

Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε περιμένει!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart