Όσα θέλεις να ρωτήσεις

Είναι μία σχέση συνεργασίας που δημιουργείται για να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί, να προχωρήσει από το σημείο που βρίσκεται και να φτάσει εκεί που λαχταρά και ονειρεύεται.
 
Είναι ένα ταξίδι που μόνο όποιος το έχει κάνει μπορεί να καταλάβει.
 
Παρόλο που το coaching είναι μια σχετικά νέα έννοια, ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτή την  τεχνική ήταν ο Σωκράτης. Η “μαιευτική μέθοδος” του Σωκράτη βασιζόταν σε ένα μοντέλο σύντομων ερωταπαντήσεων με σκοπό τη βέλτιστη προσέγγιση της αλήθειας, προκαλώντας τη σκέψη και ξεπερνώντας εμπόδια όπως οι περιοριστικές πεποιθήσεις και οι προκαταλήψεις.

Η αλήθεια κρύβεται μέσα μας. Εμείς οι ίδιοι έχουμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που μας ταλαιπωρούν.

Το coaching είναι προσανατολισμένο στη δράση, την αλλαγή και το μέλλον.

Με το Coaching:

  • ανακαλύπτω τον εαυτό μου και τις δυνατότητές του
  • καθορίζω τις προτεραιότητές μου
  • συνειδητοποιώ τις δυνάμεις μου και πού αυτές μπορούν να με πάνε
  • δίνω στις αξίες μου τη θέση που τους αξίζει
  • ξεπερνώ υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις
  • αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου και πώς μπορώ να τις διαχειριστώ
  • αποδέχομαι και ενδυναμώνω τον εαυτό μου
  • μαθαίνω να σκέφτομαι θετικά και να αναλύω σε συστατικά τη σκέψη και τη δράση μου
  • αρθρώνω τις απαντήσεις που βρίσκονται ήδη μέσα μου
  • αξιοποιώ τις γνώσεις μου ή κινητοποιούμαι να αποκτήσω νέες για να πετύχω τους στόχους που θέτω και δεσμεύομαι να πραγματοποιήσω

Coaching μπορούν να κάνουν όλοι οι ψυχικά υγιείς και λειτουργικοί άνθρωποι που θέλουν να δεσμευτούν για να εργαστούν προς την επίτευξη κάποιου στόχου.

Έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να προχωρήσουν, να αναπτυχθούν, να απαλλαγούν από περιοριστικές πεποιθήσεις, να καταλάβουν τον εαυτό τους, να θέσουν στόχους και να τους υλοποιήσουν.

Το coaching δεν είναι συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία. 
Το coaching δεν εξετάζει το παρελθόν αλλά το παρόν και το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον. 
 
O coach δεν δίνει απαντήσεις αλλά αντίθετα μέσω ερωτήσεων που θέτει, ο coachee -ή αλλιώς ο πελάτης- μετακινείται για να ανακαλύψει τις δικές του αλήθειες.

Ας ξεκινήσουμε από το ότι το coaching δεν είναι συμβουλευτική και δεν έχει σχέση με κανενός είδους θεραπεία.

Ένας coach δουλεύει συνεργατικά με τον πελάτη του εστιάζοντας στο παρόν (στο πού βρίσκεται το άτομο αυτή τη στιγμή) και στο μέλλον (στο πού θέλει το άτομο να βρεθεί). Ο coach με άλλα λόγια βοηθάει τον πελάτη του να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του και να εργαστεί σε τομείς που έχει επιλέξει ο ίδιος για να υλοποιήσει τους στόχους που έχουν οριστεί από τον ίδιο.

Ένας ψυχοθεραπευτής τείνει συνήθως να εξετάζει τη συναισθηματική πλευρά ενός θέματος, πώς αυτό έχει επηρεάσει το άτομο στο παρελθόν, τί συναισθηματικές πληγές έχει αφήσει και πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή του ατόμου σήμερα.

Για να γίνει κάποιος Life Coach απαιτείται η ολοκλήρωση σπουδών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης πάνω στις αρχές που διέπουν το coaching, τις τεχνικές και τα μοντέλα του coaching ως εργαλεία για την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος για τον πελάτη.

Για να γίνει κάποιος διαπιστευμένος Life Coach απαιτείται να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις από τον φορέα διαπίστευσης.

Είναι σημαντικό ο Coach -όποιον τομέα και να υπηρετεί όπως Life, Career, Business, Health & Wellness κ.α.- να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον κλάδο, να παρακολουθεί συνέδρια ή σεμινάρια από καταξιωμένους διαπιστευμένους coaches και να επιμορφώνεται σε συγγενείς χώρους όπως η Θετική ψυχολογία, η Νευροεπιστήμη, η Προσωπική ανάπτυξη κ.α.

Μια ατομική συνεδρία coaching έχει διάρκεια μιας ώρας.

Μια ομαδική συνεδρία coaching μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 3 ώρες ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Η αξία μιας συνεδρίας coaching εξαρτάται από το αν θα είναι μεμονωμένη ή μέρος πακέτου.

Υπάρχει η επιλογή για μεμονωμένη συνεδρία κατόπιν ζήτησης ή η δυνατότητα επιλογής πακέτων 6 ή 12 συνεδριών. Για να μπορέσει ο πελάτης να παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του και να δουλέψει προς την επίτευξή του, προτείνεται οι συνεδρίες να πραγματοποιούνται εβδομαδιαία.

Το coaching πιστεύει στην ανεξαρτησία του ατόμου και όχι στη μακρόχρονη δέσμευση. Γι’αυτό και οι συνεδρίες coaching είναι συγκεκριμένες σε αριθμό και στοχεύουν στο άτομο, στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του και στην επίτευξη των στόχων του.

Για περισσότερες πληροφορίες για την αξία των συνεδριών και τις επιλογές πακέτων επικοινωνήστε μαζί μου.

https://betterlifelab.gr/contact/

Shopping Cart