Μια ιστορία αυτοβελτίωσης

Βίκυ Πεταλίδου – 28 Οκτωβρίου 2022

Καθημερινότητα, στρες, υποχρεώσεις, κούραση…

Αφήνεις τον εαυτό σου μέχρι που δεν σε αναγνωρίζεις.

Και θέλεις να αλλάξεις, να κάνεις κάτι για σένα, να φροντίσεις τον εαυτό σου, να σε αγαπήσεις ξανά.

Και αν αυτή η ανάγκη είναι τόσο βαθιά που δεν πάει άλλο, το μυαλό σου κάνει κλικ και έτσι αρχίζουν όλα. Τουλάχιστον έτσι συνέβη σε μένα. 

Αρχές του 2021 αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο και ξεκίνησα το fitness ταξίδι μου αγοράζοντας ένα online πρόγραμμα fitness coaching. Ήμουν πάντα πολύ καχύποπτη με όλα αυτά τα οnline προγράμματα όμως επειδή το σύμπαν είναι ανοικτό και ακούει, όλα όσα γίνονται είναι σχεδόν… καρμικά! Έπεσα πάνω στη διαφήμιση του προγράμματος στο facebook, είδα τα αποτελέσματα και τις μαρτυρίες απλών γυναικών και δεν ξέρω πως, αποφάσισα να το δοκιμάσω μιας και το κόστος ήταν πολύ λογικό. 

Πότε δεν είχα πολλά κιλά να χασω. Είχα αφήσει όμως τον εαυτό μου. Εργαζόμενη μητέρα με δυο παιδιά, πολλές υποχρεώσεις να πέφτουν σε μένα λόγω της δουλειάς του συζύγου, πολύ άγχος, μια μόνιμη μάχη με το χρόνο που ποτέ δεν ήταν αρκετός. Κατέληξα  αγύμναστη, χωρίς αντοχή, με συχνούς πόνους στη μέση και τον αυχένα, μονίμως κουρασμένη και αγέλαστη. Δυστυχώς από μια ηλικία και μετά κάθε μήνας “βαραίνει” πάνω μας, όχι κάθε χρόνος…

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και τον ανεβαίνεις μόνη. Χρειάζεται πειθαρχία και συνέπεια. Όλα όμως είναι στο μυαλό! Υπήρχαν στιγμές που λοξοδρόμησα, ένιωσα κουρασμένη, ξέφυγα στο φαγητό… 
Το κλειδί είναι να συνειδητοποιήσεις πως ότι κάνεις, το κάνεις για σένα και κάθε μέρα είναι μια νίκη. 

Παράλληλα με την εξωτερική βελτίωση ξεκίνησε και σχεδόν αυτόματα μια εσωτερική. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι το κλειδί. Επισκέφθηκα έναν ειδικό ψυχικής υγείας, άρχισα να διαβάζω βιβλία αυτοβελτίωσης και κάπου εκεί μπήκε στη ζωή μου το Life Coaching. 
Μέσα από τη εκπαίδευσή μου παίρνοντας και η ίδια το ρόλο του πελάτη, ανακάλυψα τον εαυτό μου. 
Έμαθα τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μου, αναγνώρισα τις αξίες μου, αυτές με τις οποίες πορευόμουν μια ζωή και πλέον τους έχω δώσει τη θέση που τους αξίζει. 
Βελτίωσα την αυτοεκτίμησή μου, έμαθα να μην παίρνω προσωπικά την άποψη των άλλων, να έχω το θάρρος της γνώμης μου, να διεκδικώ προσωπικό χρόνο, υγεία και ευεξία. 
Έβαλα νέους στόχους ένας εκ των οποίων είναι να βοηθάω γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση με τη δική μου, να κινητοποιηθούν, να καταλάβουν την αξία και τις δυνάμεις τους και να αλλάξουν τη ζωή τους.

Όταν ξεκινήσεις το δρόμο της αυτοβελτίωσης, δεν έχει γυρισμό.

Βλέπω αλλαγές στη ζωή μου που μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω. Για μένα πλέον είναι τρόπος ζωής και δεν τον αλλάζω! Εκτός απο μένα είναι χαρούμενη και η οικογένειά μου. Σταμάτησα να είμαι μέσα στα νεύρα και να γκρινιάζω συνεχώς.

Αφήνω αυτό εδώ για να πω σε όποια γυναίκα βρίσκεται σε παρόμοια φάση με τη δική μου, “Κάντο για σένα! Η  ζωή σου ανήκει! Πάρε μαθήματα από τις εμπειρίες και τα λάθη σου και προχώρα μπροστά.” 
Αλλά προχώρα!

—————————————————————–
Γράψου στο newsletter του Better Life Lab για να λαμβάνεις χρήσιμα άρθρα, προτάσεις ευεξίας, νέα βιβλία και προσφορές!
Θυμήσου να ακολουθήσεις το Better Life Lab σε Instagram, Facebook, Linkedin.

——————————————————————-

Η Βίκυ Πεταλίδου είναι διαπιστευμένη Life, Health & Wellness Coach (APC) IAPC&M, Whole Person Health & Detoxification Specialist ΙΙΝ, Personal Trainer Nutrition Coach, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων.