Lab Cycle - Κύκλος μηνιαίων εκπαιδευτικών εργαστηρίων

Σεπτέμβριος 2023

Δέκα online εργαστήρια, ένα κάθε μήνα από τον Οκτώβρη ’23 έως τον Ιούλιο ’24 που στόχο θα έχουν να εκπαιδεύσουν, να ενδυναμώσουν και να δώσουν εφόδια σε κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της ζωής σε πολλαπλά επίπεδα.

Back to school

Σεπτέμβριος 2023

Η συζήτηση για την επιστροφή στο σχολείο έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του Αυγούστου προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς.
Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε εμάς και την οικογένειά μας για ομαλή μετάβαση στη σχολική καθημερινότητα;

happiness

Αύγουστος 2023

Για τον καθένα ευτυχία σημαίνει και κάτι διαφορετικό. Και είναι απόλυτα λογικό γιατί δεν ζητάμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια από τη ζωή.
Όλοι αναζητάμε την ευτυχία σαν κάτι άπιαστο.
Τί χρειάζεται για να νιώσουμε ευτυχισμένοι;

Αύγουστος 2023

Σε λίγες μέρες ξεκινάει το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
Σαν να μηδενίζουμε το κοντέρ και να ξεκινάμε από την αρχή για τα τελευταία επιτεύγματα της χρονιάς.

Μετά το τέλος των διακοπών και της κάποιας χαλαρότητας του Αυγούστου, σύντομα όλοι θα ξαναγυρίσουμε στο άγχος της καθημερινότητας, το κυνήγι με το χρόνο, τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά. 

Αύγουστος 2023

Πόση διαφορά θα είχαν τα αποτελέσματα των πράξεών σου αν ήσουν συνεπής σε αυτό που έκανες; Αν γυμναζόσουν καθημερινά για 30’ σε δυο μήνες θα ένιωθες τη διαφορά στο σώμα σου. Ή αν μελετούσες καθημερινά μια ξένη γλώσσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είχες αποκτήσει εξοικείωση στη χρήση της.

Ιούλιος 2023

Η θετική ψυχολογία είναι ένα σχετικά νέο πεδίο της ψυχολογίας που ιδρύθηκε το 1998 από τον Martin Seligman. Είναι η επιστημονική μελέτη και εφαρμογή των θετικών συναισθημάτων και χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Βοηθάει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ευτυχισμένοι, να ζούν με ισορροπία και να αυξήσουν τα επίπεδα υγείας και ευεξίας τους.

mental health

Μάιος 2023

Η λέξη “Υγεία” βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του λαού μας. Έρχεται πρώτη σε κάθε ευχή γιορτών, γενεθλίων ή επετείων, στον ερχομό μιας νέας ζωής, στους γάμους, σε κάθε “γεια μας” γύρω από ένα τραπέζι. Είναι το πρώτο και σημαντικό αγαθό που ευχόμαστε να έχουμε όλοι.

Μάιος 2023

Το πράσινο τσάι αποτελεί ένα από τα υγιεινότερα ροφήματα καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν την υγεία.

Απρίλιος 2023

Ο Carl Rogers, Αμερικανός ψυχολόγος είχε πει «Το παράδοξο είναι ότι όταν αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι, τότε μπορώ να αλλάξω».
Για να μπορέσω να αναπτυχθώ χρειάζεται να αποδεχτώ ποιος/α είμαι.

Μάρτιος 2023

Η πρόσφατη πρόκληση της πανδημίας που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα έφερε στο προσκήνιο τη σημαντικότητα της αυτοφροντίδας και της διατήρησης της σωματικής και ψυχικής μας υγείας ως βασικό συστατικό για μια ισορροπημένη ζωή, για μια ζωή με ποιότητα.

Μάρτιος 2023

Έκατσες ποτέ με τον εαυτό σου να σκεφτείς τι είναι σημαντικό για σένα; Τι έχει αξία στην πορεία της ζωής σου; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από ότι κάνεις;
Πίσω από κάθε μας πράξη, αποδοχή ή άρνηση, κρύβονται οι προσωπικές μας αξίες.
holiday balance

Δεκέμβριος 2022

Οι γιορτές, πέρα από τη χαρά των δέντρων, των φώτων και των δώρων κρύβουν και μια μελαγχολία.
Σκεφτόμαστε το χρόνο που πέρασε και τον αφήσαμε ανεκμετάλλευτο.
Σκεφτόμαστε αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι πια κοντά μας ή ανθρώπους που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.

Δεκέμβριος 2022

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας τόσες ιδέες για το τί θέλουμε να κάνουμε, ποιά όνειρα θέλουμε να πετύχουμε, έρχεται όμως ο εσωτερικός μας κριτής και αρχίζει τα “δεν μπορώ να το κάνω”. Οπότε πέφτεις στην παγίδα της αμφιβολίας. Πού είναι όμως η ευθύνη προς τον εαυτό σου και τις επιθυμίες του;
Life Coaching - Να πως τη νέα χρονιά οι στόχοι σου θα γίνουν πραγματικότητα

Δεκέμβριος 2022

Κάθε τέλος του χρόνου βάζουμε στόχους για τη νέα χρονιά και κάνουμε όνειρα που θέλουμε να πετύχουμε συχνά όμως μένουμε σε αυτά. Ίσως γιατί διστάζουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, ίσως γιατί θα ξεκινήσουμε… από Δευτέρα.

Νοέμβριος 2022

Πολλοί συνδέουν την ποιότητα ζωής με το ύψος του τραπεζικού τους λογαριασμού ή με το πόσα χρήματα ξοδεύουν σε διάφορες δραστηριότητές τους. Ναι, η ποιότητα ζωής εξαρτάται από τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουμε, με την έννοια των χρημάτων ως μέσο -και όχι ως αυτοσκοπό- για την κάλυψη αναγκών και την επίτευξη στόχων αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οκτώβριος 2022

Καθημερινότητα, στρες, υποχρεώσεις, κούραση…
Αφήνεις τον εαυτό σου μέχρι που δεν σε αναγνωρίζεις.
Και θέλεις να αλλάξεις, να κάνεις κάτι για σένα, να φροντίσεις τον εαυτό σου, να σε αγαπήσεις ξανά.
Και αν αυτή η ανάγκη είναι τόσο βαθιά που δεν πάει άλλο, το μυαλό σου κάνει κλικ και έτσι αρχίζουν όλα. Τουλάχιστον έτσι συνέβη σε μένα.
Shopping Cart