Τι χρειάζεται να κάνουμε για να πετύχουμε αυτά που ονειρευόμαστε

by Vicky Petalidou – Life, Health & Wellness Coach

Ο Carl Rogers, Αμερικανός ψυχολόγος είχε πει «Το παράδοξο είναι ότι όταν αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι, τότε μπορώ να αλλάξω».

Για να μπορέσω να αναπτυχθώ και να αλλάξω χρειάζεται να καταλάβω και να αποδεχτώ ποιος/α είμαι και πού βρίσκομαι.
Είναι σαν να θέλω να βρω πώς θα πάω κάπου χωρίς να ξέρω που βρίσκομαι τώρα.

Ακούμε τη φράση «ο άνθρωπος δεν αλλάζει». Κι όμως καθημερινά, τόσο σε φυσιολογικό όσο και σε νοητικό επίπεδο, συμβαίνουν μικρές αλλαγές που απλά δεν τις παρατηρούμε. Αλλάζουμε σωματικά, μεγαλώνουμε, εκπαιδευόμαστε. Κάθε στιγμή που ζούμε, με θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο, είναι μια εμπειρία που διαμορφώνει την προσωπικότητά μας.

Η αλλαγή συμβαίνει όταν αποδεχτώ ποιος/α είμαι. Όταν σταματήσω να είμαι κάποιος/α άλλος/η για να ικανοποιήσω τρίτους.

Ο Ηράκλειτος υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει τίποτα μόνιμο στη ζωή, εκτός από την αλλαγή».

Όποια και να είναι η αλλαγή που θέλεις να πετύχεις, από το να αποκτήσεις ένα υγιές σώμα και να τρέφεσαι σωστά έως το να βελτιώσεις τη σχέση σου με το/η σύντροφό σου, να αγοράσεις το σπίτι των ονείρων σου ή να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, αποδέξου πρώτα τον εαυτό σου και τι είναι σημαντικό για σένα στη ζωή.

Αναγνώρισε τα παράσημά σου, τα πράγματα που έχεις καταφέρει, όλα όσα είσαι ικανός/ή να κάνεις στηριζόμενος/η στις δυνάμεις σου, μάθε τί είναι σημαντικό για σένα, σε τί δεν κάνεις εκπτώσεις, πέταξε από πάνω σου τις ταμπέλες που σου έχει κολλήσει το παρελθόν σου. Τότε θα μπορείς να αποφασίσεις συνειδητά τί θέλεις να πετύχεις και γιατί. Τότε οι επιλογές σου θα πηγαίνουν χέρι χέρι με τις αξίες σου και αυτά που εσύ θεωρείς απαραίτητα στοιχεία για την προσωπική σου ανάπτυξη.

Στο νέο Workshop του Better Life Lab «Πώς να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι» που θα γίνει online την Πέμπτη 11/5/2023, θα μάθεις πώς με 3 βήματα δράσης θα μένεις προσηλωμένος/η στο στόχο σου για να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι.

EARLY BIRD έως τις 7/5 και ειδικές τιμές για τα μέλη του Better Life Lab!

“Το μυστικό για να προχωρήσεις, είναι να ξεκινήσεις” είχε πει ο Mark Twain και πόσο δίκιο είχε! Ανακάλυψε τον εαυτό σου, αποδέξου τον και ο δρόμος προς την αλλαγή είναι μπροστά σου!

Γράψου στο newsletter του Better Life Lab και γίνε μέλος για να ενημερώνεσαι για οτιδήποτε καινούριο στον τομέα της αυτοβελτίωσης, της υγείας και της ευεξίας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart